Общи условия

Общи условия за ползване на услугите на www.mirame.bg
Запознайте се с Общите условия преди да използвате този уеб сайт. С разглеждането и/или използването на www.mirame.bg , Вие се съгласявате и приемате условията за използването й.

Общи положения

„Мираме 21“ ЕООД е дружество, регистрирано съгласно законодателството на Република България, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. „Промишлена“ 27, вписано в Търговския регистър към Агенция по вписвания с ЕИК 206368064, телефон за контакт 0889879752, email: office@mirame.bg, опериращо интернет сайт за търговия на стоки и услуги www.mirame.bg („Търговец/ът“).

С използването на Сайта, Потребителят декларира, че се обвързва с „Общите условия“, съответно дава съгласие да бъде страна по договор за покупко-продажба от разстояние на предлаганите стоки и услуги и да бъде валидно обвързан с посочените условия на тези сделки.

Условия за ползване на сайта

Потребителите могат да се регистрират в Сайта като попълнят електронната регистрационна форма. Регистрацията изисква име, фамилия, адрес, телефон и електронна поща. Създава се профил, достъпът до който се осъществява чрез въвеждане на парола.

При регистрацията на Сайта, Потребителят предоставя вярна и точна информация, необходима за осъществяване на продажбата, чрез попълване на всички задължителни полета на регистрационната форма.

www.mirame.bg не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, в случай, че Потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, като има право да откаже по-нататъшен достъп на лицето до част или до всички услуги, предлагани на Сайта.

Освен чрез регистрация, Потребителят може да прави поръчки и като гост, като за целта попълва име, фамилия, адрес, телефон и електронна поща в електронна форма, визуализирана след избора на стоки/услуги, предлагани на Сайта.

Потребителят може да следи статуса на направената поръчка в профила си или на електронната си поща.

Потребителят може да използва всички усуги, предлагани на Сайта, за лични нужди, с нестопанска цел и при условие, че не се нарушават авторските права на Търговеца или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Забранява се материалите, публикувани на този Сайт да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани с каквато и да било цел от Потребителя.

Поръчка

При извършване на поръчката Потребителят се задължава да предостави верни и актуални данни. Поръчката се счита за приета, ако въведените данни са валидни и пълни, след което Потребителят получава имейл потвърждение на посочения от него електронен адрес, съдържащо поръчаната стока, номера на поръчката, информация за срока и начина, по който ще бъде извършена доставката. Поръчки на артикули, заявени с некоректни или непълни данни, се анулират.

В случай, че поръчаният артикул не е наличен към момента на получаване на порчката, екипът на www.mirame.bg уведомява Потребителя чрез имейл или телефонно обаждане.

Екипът на www.mirame.bg може да се свърже с Потребителя чрез телефонно обаждане, в случай на възникнала необходимост за уточняване на детайли, свързани с поръчката.

С приемане на направената поръчка, страните се считат за обвързани с договор за покупко-продажба от разстояние при обявените на сайта условия, като Потребителят се задължава да заплати продажната цена на поръчаните стоки, а Търговецът да му ги достави.

Доставка

Извършват се доставки чрез куриерска компания Спиди само на територията на България.

Доставката на стока се извършва само за успешно приети поръчки, до точен адрес, посочен от Потребителя или до съответния офис на използваната куриерска компания.

При грешно посочени адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, Търговецът не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката.

Търговецът не носи отговорност за причинени вреди/щети по стоките при транспортирането им.

Всички поръчки на налични артикули се доставят в срок до седем работни дни.

Търговецът не носи отговорност за забава на доставката, заради забавяне от страна на куриерската компания.

Разходите за доставяне на поръчаните от потребителя стоки са за сметка на Потребителя при цени, съобразени с актуалната ценова тарифа на съответната куриерска компания.

Доставката е безплатна при поръчка над 70 лв.

При предаване на стоката Потребителят или третото лице – представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай, че потребителят не бъде намерен в срока на доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, условията и начините на получаването на стоката ще бъдат определени в зависимост от общите условия на куриерската компания, като в тези случаи разходите, възникнали допълнително, са изцяло за сметка на Потребителя.

Потребителят има право на преглед и тест при получаването на пратката от куриерската компания.

Цена и начин на плащане

Посочените цени на сайта са в български лева, с включен ДДС.

Стойността на транспортните разходи за доставка не е включена в цената.

Заплащането на поръчаната стока и допълнителните разходи за доставка се извършва само чрез плащане при доставка (наложен платеж).

Търговецът има право да променя цените, посочени в Сайта.

Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на Сайта по време на извършване на поръчката.

Право на отказ, връщане и рекламации

Потребителят има право да върне поръчката в 14-дневен срок, считано от датата на получаване, без да дължи неустойки. Правото на отказ е валидно, ако е упражнено в срок чрез попълване на формуляр за отказ и изпращане на имейл адреса за кореспонденция office@mirame.bg.
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено, ако желаете да се откажете от договора).

При рекламация Потребителят може да избере замяна или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума.

Връщането на стоката при рекламация се осъществява при условия, че стоката е в добър търговки вид, не са налице повреди и няма следи от употеба.

При упражняване на правото на рекламация, Потребителят се задължава да изпрати стоката с опция преглед на пратката.

Разходите за доставка на нови стоки вседствие на рекламация, включително при замяна на стоки, са за сметка на Търговеца, освен ако несъответствието се дължи на обстоятелства, за които Търговеццът няма вина, включително поради грешка на Потребителя или по желание на Потребителя.

Възстановяването на сума след рекламация ще бъде извършено в срок от седем работни дни, считано от датата на получаване на стоката от Търговеца.

Други

Търговецът има право да променя едностранно всички условия за доставка на стоки и каквато и да била друга информация, публикувана на Сайта, без предварително уведомление до Потребителя.
Въпроси, запитвания и консултации на Потребителя могат да бъдат извършвани на имейл office@mirame.bg.

Формата за поръчка е съставена, на база изискванията на чл. 49 (2), и предоставя пълната информация по чл 47 (1) т. 1, 5, 15 и 16 от ЗЗП. Пълният текст на ЗЗП може да намерите в сайта на КЗП тук.

Портал за решаване онлайн спорове може да ползвате и намерите тук.

С регулаторният орган (КЗП) може да се свържете на адрес: гр. София, пл. ”Славейков” №4А, ет.3,4 и 6.

Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време, като публикуването им на Сайта се счита за уведомяване на потребителите за измененията.

No products in the cart.